Spreeuwenberg Automotive
Kanaalweg 11
5766 PN Griendtsveen

T: +31 (0)493 - 529397

E: info@spreeuwenberg
automotive.nl


KvK nr: 12058013
Rabobank: NL 74 RABO 0109786912
BIC RABONL2U
BTW nr: NL 1600.25.345.B.01
Airco Service en onderhoud

De airconditioning in de auto is bijna niet meer weg te denken. Ieder jaar groeit het aantal auto’s met airconditioning nog steeds zowel personen- als bedrijfsauto’s.
Airconditioning biedt u zowel in de zomer als in de winter optimaal comfort en veiligheid. In de zomer zorgt uw airconditioning voor een beter concentratievermogen door de aangename temperatuur en in de winter kunt u voordeel hebben van het effect van de drogere lucht. De combinatie van verwarming en airco biedt dan een comfortabel gevoel en dus een minder vermoeidheid tijdens een rit. Ook voorkomt de airco in de winter en bij vochtig weer het beslaan van de ruiten.
Het is dus van belang uw airco optimaal werkend te houden. Regelmatige controle en onderhoud dragen hier aan bij en voorkomt tevens onnodige schade aan uw auto.
Bij Spreeuwenberg Automotive bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij kunnen uw airco controleren, vullen en repareren indien nodig.
 
Hoe werkt een airco installatie?

Een airco-installatie is een gesloten systeem dat werkt volgens het principe van samenpersen en weer laten uitzetten van een speciaal gas, koudemiddel genoemd. De lucht die het interieur binnenkomt wordt langs de installatie gevoerd en zo gekoeld. In het airco-systeem spelen drie elementen een hoofdrol.
De compressor en condensor: deze maken het gas, koudemiddel, vloeibaar.
Het inspuitventiel en de verdamper: deze laten het koudemiddel weer verdampen
De filter/droger: deze filtert en droogt het koudemiddel.
In de verdamper ontstaat de kou. De verdamper is een soort radiator die de binnenkomende buitenlucht afkoelt. De compressor zuigt het gas uit de verdamper weer aan en perst het samen tot het vloeibaar wordt in de condensor. De ontstane warmte die hier uit voortkomt wordt d.m.v. een ventilator naar buiten afgevoerd. De filter/droger zorgt voor het filtreren en ontvochten van het koudemiddel.
 
De oorzaken van het niet (goed) werkende airco

De airco koelt niet goed meer

Bij normaal gebruik kan een airco-systeem ongeveer 10% van het koudemiddel verliezen via de poriën in de leidingen en afdichtingen. Dit kunt u merken doordat het systeem minder goed koelt. Ook kan er een kleine lekkage ontstaan, waardoor het systeem langzaam leegloopt.
Door gebruik van ons professioneel diagnose en vulstation kunnen lekkages opgespoord worden.
In geval van een lekkage wordt meestal de UV-behandeling toegepast. Hierbij  wordt in het systeem een vloeistof ingespoten en door beschijning met het UV-licht wordt de plek van de lekkage zichtbaar.
 
Er komt een muffe lucht uit de airco

De verdamper wordt door het koelen aan de buitenkant steeds vochtig en trekt hierdoor stofdeeltjes aan. Na verloop van tijd hechten zich bacteriën en ontstaan er schimmels, hierdoor kan er een muffe lucht ontstaan. Door middel van reiniging kan dit probleem opgelost worden. Ook kan een vervuilde pollenfilter de oorzaak zijn van een muffe lucht, ook deze is eenvoudig door ons te vervangen.
 
Mijn airco werkt helemaal niet meer

Wanneer uw airco helmaal niet meer werkt kan dit verschillende oorzaken hebben. Door ons diagnosesysteem kan de oorzaak hiervan achterhaald worden. En wij zullen u dan een passende oplossing bieden.
Door uw airco goed te onderhouden en te controleren van tijd tot tijd kunnen deze problemen voorkomen worden. Het is dan ook van belang naar gelang de leeftijd van uw auto het airco systeem een servicebeurt te geven. Ook is het verstandig om uw airco regelmatig te gebruiken, tenminste een keer in de week. Vooral bij handbediende aircosystemen wordt de airco vaak langere tijd niet gebruikt. Hierdoor vermindert de werking van de afdichtingen, waardoor kans op lekkage van het systeem wordt vergroot. Wanneer de airco langere tijd niet gebruikt wordt kan dit de bacterievorming op de verdamper tevens bevorderen, waardoor er een muffe lucht kan ontstaan.
Bij Spreeuwenberg Automotive kunt u terecht voor een professionele behandeling van uw airco-systeem. Wij beschikken over een diagnose- en vulstation waarmee wij u volledig tot dienst kunnen zijn. Op het gebied van airco kunnen wij dus veel voor u betekenen.
 
Prijslijst:

-   Airco check                                                        € 0,00
    Controle op de werking van het aircosysteem

-   Aircofris                                                             € 29,95
    Controle en reingiging va bacteriën en schimmels.
    Voor een frisse geur in uw auto

-   AircoBeurt                                                          € 99,95
    Volledige controle van de airco en vervangen
    van het koudemiddel, zodat uw airco weer 
    als nieuw is!
    
De gegeven prijzen zijn inclusief btw en arbeidsloon.
Voor andere reparaties met betrekking tot het aircosysteem kunnen wij u voorop een prijsopgave aanbieden.
Mocht u nog meer vragen hebben neemt u dan gerust contact met ons op.
 
Spreeuwenberg Automotive
Kanaalweg 11
5766 PN Griendtsveen
T:           +31(0)493-529397