Spreeuwenberg Automotive
Kanaalweg 11
5766 PN Griendtsveen

T: +31 (0)493 - 529397

E: info@spreeuwenberg
automotive.nl


KvK nr: 12058013
Rabobank: NL 74 RABO 0109786912
BIC RABONL2U
BTW nr: NL 1600.25.345.B.01
Tuning

Spreeuwenberg Automotive houdt zich ook bezig met tuning. Tuning houdt in dat het motormanagement aangepast wordt zodat de motor optimaal presteert. Tuning is van toepassing voor zowel benzine- als dieselmotoren. Door de afstelling, wat voor iedere auto anders is, loopt de motor fijner en het verbruik wordt minder bij een gelijke rijstijl.
 
Je hebt motorische tuning waarbij de chip van het motormanagement vervangen wordt met daarin aangepaste software.
 
Naast het aanpassen van het motormanagement kun je ook denken aan aanpassingen van het uitlaatsysteem, luchtfilter of intercooler. Deze aanpassingen dragen ook bij aan een toename van het motorvermogen.
 
Chiptuning

Tegenwoordig worden moderne motoren aangestuurd door een computer, deze computer regelt de hoeveelheid brandstof die ingespoten wordt, de turbodruk en het punt van ontsteking. Bij chiptuning wordt de door de fabrikant geschreven software die het motormanagement aanstuurt aangepast, zodat de prestatie van uw motor geoptimaliseerd wordt.  De vastgelegde gegevens van onder andere de brandstofinspuiting en turbodruk worden gewijzigd.
 
Kort gezegd levert chiptuning verbeterde prestaties. niet alleen wordt de motor sneller en krachtiger, maar bij gelijkblijvend gebruik zal ook minder brandstof verbruikt worden. Het voort trekken van een een caravan wordt ook eenvoudiger met het toegenomen koppel. De rij eigenschappen verbeteren ook waarbij minder versnellings veranderingen nodig zijn.
 
Chiptuning levert vooral voordelen op bij turbo of compressor motoren. Door de turbo of compressor druk op te voeren valt veel vermogenswinst te halen wanneer dit gecombineerd wordt met correcte ontstekings timing en brandstof aanpassingen.
 
Met alleen chiptuning zijn normaliter vermogens winsten van 10-35% mogelijk. De limiet wordt bepaald door de uitlaatgas samenstelling en de maximale belasting van de motor.
 
In combinatie met chiptuning en een sportluchtfilter kan de uitlaat voor een nog hogere optimalisatie van uw motorprestaties zorgen. Een sportluchtfilter zorgt na inbouw voor een betere luchttoevoer naar de motor. Wat inhoudt dat de motor zal beter accelereren. Het geluid zal iets voller worden en iets toenemen. Een sportluchtfilter kan zowel toegepast worden voor een standaard motor maar ook voor een motor die getuned is.